Vi er godt i gang!

Rut Anita Brensholm
Rut Anita B.
Vi er godt i gang!

Denne uka fikk vi lov til å presentere Teknobyggets bærekraftsplan for Grong Sparebank sine bedriftsrådgivere og NTE som hadde bærekraft på agendaen.

Lærerikt å få høre NTE fortelle om viktigheten av energikartlegging av næringsbygg og boliger, og ikke minst at vi i større grad må ta innover oss at energikildene ikke er utømmelig. Dersom vi skal unngå å komme i en posisjon der vi får mangel på energi, må vi først av alt tenke hvordan kan vi redusere bruken av energi for så og se på hvordan vi kan løse energiressursene med nye alternative energikilder.

Viktigheten av å sette bærekraft høyt på agendaen blir bare mer og mer viktig.
Arbeidet med å få på plass Teknobyggets egen bærekraftsplan fikk et ekstra puff da vi ble forespurt om å være med på Grong Sparebank sitt pilotprosjekt om utarbeidelse av bærekraftsplan.
Takket være god veiledning fra Grong sin veileder på bærekraft, Kjerstin Opdahl Skistad,  og banksjef Andreas Karlsen , gikk vi i gang med arbeidet.  For å komme i gang fikk vi tilgang på forslag til malverk som gjorde arbeidet lettere.

Bærekraftsarbeidet er viktig,  og ikke minst for Teknobygget som er et helt nytt næringsbygg der vi må vi har fokus på miljø og bærekraftsarbeid helt fra starten av.
Dette gjenspeiles også i visjonen for Teknobygget som er at bygget skal være en arena for fremtidsrettet verdiskapning.

Et utklipp fra planen viser hvordan vi på Teknobygget skal jobbe for et bærekraftig bygg og fellesskap.